het ras en de verzorging

I Believe I Can Winn Vitoraz , aka Winnie
kaninchen

I Believe I Can Winn Vitoraz , aka Winnie
kaninchen

Teckel of origineel Dashond komt uitspronkelijk uit Duitsland,waar hij gefokt werd om te jagen op dassen .Deze hond kan zeer oud worden, 14 tot 17 jaar , dus een vriend voor lange tijd.

De teckel is qua karakter levendig,speels,toegewijd,slim,eigenwijs en dapper! Hij kan een gezellige gezinshond zijn maar, kan geweldig komedie spelen om zijn zin te krijgen en hij is één van de weinige honden die bewust oog contact zoekt met hun gezinsleden ! Hij is een trouwe hond voor zijn baas . Ook is hij een super goede waakhond en  tevens een gepassioneerde jachthond met een groot uithoudingsvermogen . De teckel wordt gebruikt voor de jacht op  reeën, wilde zwijnen,konijnen en vossen. De meest verwende teckels worden in het bos toch weer hartstochtelijke jagers. Vandaar dat hij ook graag speelt met balletjes en andere speeltjes , maar enkel als hij daar zin in heeft ! De teckel heeft nood aan een goede rechtlijnige baas.

De teckel heeft een lange rug en korte pootjes, dus is zijn rug ook zijn kwetsbaarste punt, laat hem daarom niet te hoog op of af  springen en geen trappen lopen.Ook kan hij blijven eten ! Geef hier niet aan toe, een dikke teckel is ook zeer slecht voor de rug !

Er bestaan 3 soorten teckels qua groote :

de standaard, de dwerg en de kaninchen

 Standaard dashond: Borstomvang boven de 35 cm. Bovengrens gewicht ongeveer 9,0 kg.

Dwergdashond: Heeft een borstomvang van 30 tot 35 cm, op een leeftijd van tenminste 15 maanden gemeten. ongeveer 4,5 à 5 kg

Kaninchendashond: Heeft een borstomvang tot 30 cm, op een leeftijd van tenminste 15 maanden gemeten.

Ook zijn er 3 structuren van vacht :

langharig ,kortharig en ruwharig . Ook zijn er verschillende kleuren , black and tan , wild kleur, chocolade bruin, rood, blond of getijgert  De teckel wordt normaal 2 maal per jaar,tijdens zijn natuurlijke ruiperiode ( mrt/april - sept/okt) met de hand geplukt. Nooit of nooit uw teckel laten knippen of scheeren !!! Enkel plukken, zoek daarom een goed trimsalon waar je 100% kan oprekenen! Wanneer u schows of wedstrijden doet met uw hond kan je dit een paar keer extra laten doen . 

 In onze subpagina kunt u ook lezen over teckels en de jacht !

Emma mooi geplukt
Emma mooi geplukt
Marie
Marie
Felix
Felix
samen gezellig in de zetel!
samen gezellig in de zetel!

Deel deze pagina